Pas på dig selv i solen

Solen kan være farlig, især hvis du ikke passer på dig selv. Sørg for at bruge solcreme, drik rigeligt med vand og hold dig så meget som muligt i skyggen. Sørg også for at tjekke UV-indekset, inden du opholder dig udenfor. Hvis UV-indekset er højt, skal du tage ekstra forholdsregler for at beskytte dig mod solens skadelige stråler.

Derfor er det vigtigt at bruge solcreme Brug af solcreme er en af de vigtigste ting, du kan gøre for at beskytte dig mod solens skadelige stråler. Solcreme blokerer for ultraviolet (UV) stråling, som kan forårsage solskoldning, hudkræft og andre problemer.

Solen skinner ikke så ofte i Danmark, så når det sker, er det vigtigt at få mest muligt ud af det. Men det er også vigtigt at passe på sig selv og være sikker i solen.

 

Når solen er fremme, skal du sørge for, at du:

-at du bruger solcreme med en høj solbeskyttelsesfaktor (SPF)

-drikke rigeligt med vand

-opholder dig så meget som muligt i skyggen

-dække dig til med tøj

-kontrollere UV-indekset, før du går udenfor

Hvis UV-indekset er højt, skal du tage ekstra forholdsregler for at beskytte dig mod solens skadelige stråler.

At bruge solcreme er en af de vigtigste ting, du kan gøre for at beskytte dig mod solens skadelige stråler. Solcreme blokerer ultraviolet (UV) stråling, som kan forårsage solskoldning, hudkræft og andre problemer.

Du bør bruge solcreme med en høj solbeskyttelsesfaktor (SPF) hele året rundt, selv på overskyede dage. Og husk at genpåføre den ofte, især hvis du sveder eller svømmer.

Det er også vigtigt at drikke rigeligt med vand og holde sig så meget som muligt i skyggen, når solen er fremme.

Hvis du ikke kan undgå at være i solen, skal du sørge for at dække dig til med tøj. Hvis du bærer en hat og en langærmet skjorte, er det med til at beskytte din hud mod UV-stråling.